Contact

Heb je een vraag?

Kijk of het antwoord bij de veelgestelde vragen staat op deze pagina. Kom je er online niet uit of staat jouw vraag er niet bij? Of wil je een persoonlijk advies voor je abonnement? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice.

Contact

Bel: 0228 743 943 (maandag t/m vrijdag van 9:00-17:00 uur)
E-mail: E-mail: klantenservice@westfriesebibliotheken.nl
Tip! Ben je lid? Houd je lenerpas bij de hand voor je lidmaatschapsnummer, zodat we je sneller kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

Lid worden

Wat kost een abonnement?

Je kiest het abonnement dat het beste past bij jouw wensen. Maak je af en toe gebruik van de bibliotheek? Dan kun je toe met een goedkoper abonnement met beperktere mogelijkheden. Wil je zorgeloos genieten van je abonnement? Voor een hoger bedrag kun je meer lenen en krijg je voordelen als gratis reserveren. Bekijk alle mogelijkheden.

Wat heb ik nodig om lid te worden?

Het makkelijkst is om je online aan te melden. Je kunt betalen via automatische incasso (doorlopende SEPA-machtiging), dan krijg je €2,50 korting. Als je dat niet wil, betaal je het abonnenent via Ideal.

Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden. Kinderen tot 14 jaar hebben toestemming nodig van hun ouders/verzorgers om lid te worden.

Kom je er online niet uit met aanmelden? Of wil je graag advies welk abonnement het beste bij je past? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Waar kan ik het uitleenreglement vinden?

Kan ik de bibliotheek uitproberen voordat ik een abonnement neem?

Jazeker! Met ons proefabonnement krijg je drie maanden lang alle voordelen van het grootste abonnement, behalve toegang tot de online Bibliotheeek (e-books, luisterboeken, digitale tijdschriften en online cursussen). Na afloop stopt het proefabonnement automatisch, maar je krijgt een mooie korting aangeboden als je kiest om door te gaan met een abonnement. 

Regel het proefabonnement online of via onze klantenservice.

Ik wil een boek lenen zonder abonnement. Kan dat?

Ja dat kan. Met de BiebApp zit je niet vast aan een abonnement. Je betaalt per item dat je wil lenen. Dat gaat eenvoudig via de app. 

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Wat jammer dat je op wil zeggen. Heb je overwogen om je abonnement aan te passen zodat het beter bij je wensen aansluit? We adviseren je graag.
Zeg je bijvoorbeeld op omdat je vanwege gezondheidsredenen niet meer naar de bibliotheek kan komen? Vraag dan naar onze Boekendienst aan Huos (inbegrepen bij het Optimaal Genieten abonnement)

Na het 1e jaar lidmaatschap kun je je abonnement per maand opzeggen, met een opzegtermijn van 30 dagen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.Tel: (0228) 74 39 43 (maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur)

E-mail: klantenservice@westfriesebibliotheken.nl

Goed om te weten:
zonder abonnement ben je nog steeds van harte welkom in de bibliotheek en bij onze activiteiten. Zie je toch nog eens een boek dat je wil lenen? Met de BiebApp betaal je per geleend item en heb je geen abonnement nodig. 


Regelen

Hoe regel ik mijn bibliotheekzaken zelf met Mijn Menu?

Met Mijn Menu kun je al je bibliotheekzaken regelen: reserveer boeken of verleng titels die je thuis hebt. Zoek op in welke vestiging het boek ligt dat je zoekt. Betaal openstaande bedragen en pas je persoonlijke gegevens aan. Lees verder

Ik krijg een melding dat ik geen materialen kan lenen. Wat nu?

Dat is vervelend. Kijk via Mijn Menu of er een bedrag openstaat. Dit kun je online betalen, dan kun je meteen weer lenen. Is het hiermee niet opgelost? Neem contact op met onze klantenservice.

Ik ben mijn bibliotheekpas kwijt! Wat moet ik doen?

Als je jouw bibliotheekpas kwijt bent geraakt is het belangrijk dat je het zo spoedig mogelijk meldt bij onze klantenservice. We blokkeren je pas zodat niemand anders materialen op jouw naam kan lenen. We maken meteen een nieuwe pas voor je aan. Hier zijn kosten aan verbonden (€5).

Hoe stel ik de automatische incasso in?

Met automatische incasso krijg je €2,50 korting op je abonnement. Via Mijn Menu kun je toestemming geven voor automatische incasso. Ga naar Mijn Gegevens en klik onderaan de pagina op machtigen automatische incasso.

Ik ben verhuisd. Waar kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

Geef je nieuwe gegevens graag zo spoedig mogelijk door aan de klantenservice. Vergeet hierbij niet je pasnummer en geboortedatum door te geven.


Lenen

Kan ik bij andere bibliotheken lenen?

Als je lid bent van de Westfriese Bibliotheken, kun je materialen lenen in al onze bibliotheken in de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. Je mag de materialen in elke vestiging terugbrengen, ongeacht waar je het geleend hebt.

Via Mijn Menu kun je boeken uit andere vestigingen in West-Friesland en Noord-/Zuid-Holland reserveren en laten bezorgen in jouw bibliotheek. Dat is gratis met het Optimaal Genieten abonnement, anders betaal je €1,50 per titel. Je krijgt bericht wanneer het boek voor je klaar ligt.

Je kunt ook lenen of reserveren bij andere bibliotheken in Nederland. Informeer altijd bij de betreffende bibliotheek of er kosten aan verbonden zijn. Het uitleenreglement van een andere bibliotheek kan anders zijn, let daar goed op.

Wil je boeken lenen uit een wetenschappelijke bibliotheek? Dat kan via WorldCat (tegen bijbetaling). Zie onze collectiepagina voor meer informatie. 

 

Kan ik voor de vakantie meer en langer lenen?

Ja, in de zomervakantie kun je het dubbele aantal van jouw abonnement lenen voor zes weken. Dit wordt automatisch ingesteld op je pas. 

Hoe leen ik een e-book of luisterboek?

Inbegrepen bij verschillende abonnementen kun je e-books en luisterboeken lenen bij de online Bibliotheek. Je krijgt bovendien toegang tot digitale tijdschriften en online cursussen. Voor meer informatie en een handleiding kijk je op de website van de landelijke online Bibliotheek. Let op: de eerste keer dat je inlogt op de online Bibliotheek, gebruik je je pasnummer in plaats van je e-mailadres. 


Je bezoek aan de bibliotheek

Wanneer is mijn bibliotheek open?

Via de pagina Vestigingen vind je de openingstijden van jouw bibliotheek.

Kan ik met pin betalen?

In de vestigingen Opmeer, Hoogkarspel, de Goorn, Medemblik, Enkhuizen, Stede Broec en Obdam is het mogelijk om met de pin te betalen als je het tegoed op je Bibliotheekpas wil ophogen of openstaande posten op het lidmaatschap wil voldoen.
Hiervoor zijn speciale "Pin-meubels" geïnstalleerd. Volg de instructies op het scherm. Het systeem verwerkt de transactie direct zodat je na betaling meteen weer materialen kunt gaan lenen.

Heb je gereserveerd voor een activiteit? In de informatie over de activiteit geven we aan of je met pin kunt betalen of contant. Dat is soms afhankelijk van een mede-organisator.

Hoe blijf ik op de hoogte?

Op de homepage van onze website vind je nieuws en onze agenda. We sturen een maandelijkse nieuwsbrief vol nieuwtjes en inspiratie. Je vindt ons ook op social media. Wie niet zoveel heeft met digitaal, kan in onze vestiging vragen naar informatie en flyers. We sturen regelmatig kopij aan dorpsbladen. Lees meer en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Kan ik een computer en internet gebruiken in de Bibliotheek?

Ja, in alle vestigingen met uitzondering van Andijk kun je gratis een computer met internet gebruiken. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Bibliotheek. 

In alle vestigingen kun je op je eigen laptop of tablet werken met gratis toegang tot wifi. Op onze website vind je informatie over de faciliteiten per vestiging

 

Kan ik documenten printen in de Bibliotheek?

Ja, je kunt tegen pinbetaling printen in zwartwit en op sommige locaties in kleur. 

Op onze website vind je een overzicht van de faciliteiten per vestiging. 

Wat is er te doen in de bibliotheek en hoe blijf ik op de hoogte?

Op onze online agenda kun je zien aan welke activiteiten je mee kunt doen. Zoek op locatie of onderwerp. Heb je iets gevonden? Daa kun je je via de agenda direct online aanmelden. Kom je er online niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice. 

Wil je goed op de hoogte blijven van onze activiteiten en ander nieuws? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief of volg ons op Facebook of Instagram. Kijk voor meer informatie op onze pagina Blijf op de hoogte