Jeugd | 6-12 jaar

Jeugd & Jongeren

Ik kan het zelf wel!

Er gaat een wereld open voor kinderen wanneer ze zelf kunnen lezen. Een wereld van dinosaurussen, ridders, planeten, eenhoorns... Ontdek hoe holbewoners leefden, wie de hoogste berg beklommen heeft, hoe een robot werkt. Naast boeken zijn er voorstellingen en andere activiteiten bij de bieb die de nieuwsgierigheid voeden. Kinderen worden gratis lid tot 18 jaar.

Maak je kind gratis lid

Leeskilometers & AVI

Oefen voor lezen op school en laat ze kiezen wat ze verder zelf willen lezen. Lees samen een bladzijde voordat je het boek leent om te ontdekken of het past, of vraag ons om advies. 

Ontdek boeken op AVI-niveau

Media opvoeding

Kinderen komen al jong in aanraking met media. Ze kunnen er veel van leren. Ontdek hoe je de juiste balans vindt tussen schermtijd en (buiten) spelen.

Tips voor media opvoeding

Ontdek onze DigiLABs

Kom spelen met robots, leer programmeren en ontwerp je eigen uitvindingen of games. Meld je aan voor gratis deelname.
 

Vind een DigiLAB bij jou in de buurt

Oefenen voor school

Oefen met Junior Einstein voor alle schoolvakken, ook thuis. Log in met je Bibliotheekaccount en kies je vak en groep voor oefeningen op jouw niveau.

Naar Junior Einstein

Werkstuk & Spreekbeurt

Ga je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Vind een onderwerp en een overzicht van welke informatie je allemaal kunt gebruiken.

Inspiratie voor je opdracht

Dyslectisch?

Heb je dyslexie? Dan kan lezen een extra uitdaging zijn. Gelukkig hebben we van alles om het jou makkelijker te maken.

Naar Lezen met dyslexie

Boekentips van kinderen voor kinderen!

De Waanzinnige Podcast is de podcast voor en door kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Per aflevering vertelt een leeftijdsgenootje in maximaal 10 minuten over een lievelingsboek en wordt er een stukje voorgelezen. Lezen is leuk en dankzij deze podcast kun je ontdekken welke boeken leuk zijn om te luisteren of te lezen. Ontdek het snel!

Luister De Waanzinnige Podcast en bekijk de boekentips